Douchecabine AlbertaDouchecabines zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en stijlen. Naast het design van de cabine is het ook belangrijk te letten op de manier waarop de douchecabine in de badkamer geplaatst wordt. Tegenwoordig winnen inloopdouches steeds meer aan populariteit maar ook douchecabines met douchebak hebben zo hun voordelen. Welke dat zijn? Dat lees je in deze blog van Sanifun.

Een inloopdouche geeft een stijlvolle uitstraling aan de badkamer, maar ook douchecabines met een douchebak hebben vaak een stijlvol design. Het voordeel van een douchebak is dat deze vaak zijn voorzien van ribbels, noppen of een ruw oppervlak zodat de douchebak niet te glad wordt zodat de kans op uitglijden verkleind wordt. Daarnaast zijn de glazen douchewanden en de douchedeur waterdicht op de douchebak gemonteerd, waardoor de kans op lekkage en het nat worden van de badkamervloer voorkomen wordt.

Bij inloopdouches is het douchegedeelte vaak deels open, waardoor u na het douchen een stuk sneller zult afkoelen. Bij een afgesloten douchecabine blijft de warmte hangen in de douchecabines, waardoor u zich in deze fijne temperatuur kunt afdrogen en dus minder snel zult afkoelen.

Ook vanwege technische redenen kan er gekozen worden voor een douchecabine met een douchebak. Bij het plaatsen van de douche moet er namelijk rekening gehouden worden met de manier waarop het water tijdens het douchen wegloopt. De sifon kan bij een douchecabine met douchebak onder de bak geplaatst worden, wat vaak eenvoudiger is dan bij een inloopdouche. Bij inloopdouches dient de afvoerbuis in de vloer verzonken te worden omdat de inloopdouche op dezelfde hoogte staat als de badkamervloer.

De Sanifun douchecabines zijn bijna allemaal zowel met als zonder douchebak verkrijgbaar. Wanneer u keuze uitgaat naar een douchecabine met douchebak, dan kunt u kiezen voor een hoge douchebak van 150 millimeter of een lagere douchebak met een opstap van 50 millimeter. Bekijk de verschillende douchecabines uit ons assortiment om de juiste douche voor uw badkamer te vinden. Heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op zodat wij al uw vragen kunnen beantwoorden over onze douchecabines.