Sanifun thermostaatkraanWanneer u wilt douchen of van plan bent om in bad te gaan, dan is het wel zo fijn als het water eenvoudig en snel de gewenste temperatuur heeft. Het kan namelijk flink vervelend zijn wanneer u onder de douche stapt en dat het water heel koud of juist veel te warm is. Met een thermostatische bad- of douchekraan is het zoeken naar de juiste temperatuur heel eenvoudig! Het water is namelijk sneller op de gewenste warmte en de gewenste temperatuur kunt u eenvoudig instellen door de knop op een vaste temperatuur in te stellen. Op deze manier gaat er minder water verloren en er is minder kans op gevaar dat het water uit de kraan ineens veel te heet of koud is.

Thermostatische mengkranen van Sanifun

Een thermostaatkraan kan op vrijwel ieder waterpunt aangesloten worden, van het bad tot aan de douche maar bijvoorbeeld ook als keukenkraan. Thermostatische badkranen zijn vaak voorzien van een omstel, dit is een extra functie op de kraan waarmee u eenvoudig kunt schakelen of het water uit de uitloop van de badkraan komt of uit de handdouche. De thermostatische douchekranen van Sanifun hebben vaak een SafeStop, dit is een knop waarmee het water niet warmer dan 38°C zal worden. Wanneer u wel warmer water wenst te krijgen, dan dient u de knop op de kraan ingedrukt te houden. Op deze manier is de kraan ook veilig voor kinderen en zullen zij zich niet branden aan te heet water.

Naast de extra veiligheid en het water dat u kunt besparen dankzij de thermostaatkranen, zijn er nog meer voordelen van deze kranen. Zo kost het bijvoorbeeld ook minder energie om de douche of het bad op de gewenste temperatuur te krijgen, omdat u zelf niet meer hoeft te zoeken naar de juiste combinatie van koud en warm water. Daarnaast is de bediening heel eenvoudig en hoeft u enkel één knop hoeft om te draaien voor de gewenste temperatuur.

Thermostatische kranen kopen bij Sanifun

Bekijk alle badkamerkranen en keukenkranen in het assortiment van Sanifun. Deze kranen zijn eenvoudig online te bestellen via onze website, waar u onder andere profiteert van de laagste prijsgarantie. Daarnaast ontvangt u bij ieder bijkomend artikel €10,- korting, waardoor uw korting aardig kan oplopen! Verder kunt u zowel in Nederland als in België altijd gebruik maken van onze gratis levering op al het sanitair!