Glazen douchecabine kalkvrij houdenDe douchecabine wordt dagelijks meerdere keren gebruikt. De één doucht het liefst 's ochtends voordat u naar uw werk gaat, terwijl de ander liever doucht na het werk zodat u schoon uw bed in kunt stappen. Douchecabines zijn meestal gemaakt van glas, in veel gevallen van veiligheidsglas zodat u ervan verzekerd bent dat de wanden voldoen aan de hoge veiligheidsnormen. Naast dat het belangrijk is dat de douchecabine veilig is, is het voor u tevens zaak om de glazen douchewanden goed schoon en kalkvrij te houden. In deze blog van Sanifun vindt u tips om uw glazen douchecabine schoon en kalkvrij te houden.

Glazen douchewanden goed droogmaken

Als u onder de douche vandaan stapt dan is het douche gedeelte nat en blijven er altijd waterdruppels achter op het glas. Het is van belang om de glazen douchewanden direct na het douchen droog te maken met bijvoorbeeld een wisser of doek. Hiervoor kunt u standaard een ramenwisser laten staan in de douchecabine of bijvoorbeeld gewoon uw handdoek gebruiken waarmee u zichzelf heeft afgedroogd, Hierdoor voorkom je dat het water eventuele (kalk)vlekken achterlaten op het glas. Om ook de badkamertegels op de vloer schoon te houden, kunt u de wisser tevens gebruiken voor de vloer in de douchecabine om deze droog te maken.

Kalkaanslag verwijderen

Na verloop van tijd is de kans groot dat er toch wat kalkaanslag in de badkuip of douchecabine ontstaat. Dit kunt u het beste direct verwijderen om erger te voorkomen. Gebruik een schoonmaakmiddel dat speciaal gemaakt is voor glasoppervlakten voor het beste resultaat. Wanneer u de kalkaanslag niet verwijdert blijft vuil gemakkelijker plakken en wordt het verwijderen steeds moeilijker.

Nieuwe douchecabine kopen bij Sanifun

Is uw douchecabine toe aan vervanging? Bij Sanifun heeft u ruime keuze uit onze douche collectie met verschillende douchecabines. Kies bijvoorbeeld voor een inloopdouche met glazen wanden welke de badkamer optisch groter laat lijken. Een volledig afgesloten douchecabineis ook een optie, deze cabines zijn waterdicht afgesloten waardoor er geen douchewater op de badkamervloer terecht komt als u aan het douchen bent. Bestel de douchecabine naar wens eenvoudig online via onze website en profiteer van de gratis levering in Nederland en België op al het Sanifun sanitair.