Inloopdouche Edenia met verhogingEen inloopdouche zorgt direct voor een luxe uitstraling in de badkamer, niet zo gek dat er steeds vaker voor deze douchecabines gekozen wordt. Doordat inloopdouches grotendeels gemaakt zijn van glas, wordt het gehele douche gedeelte betrokken bij de rest van de badkamer. Het geeft niet alleen een ruimtelijk gevoel in de badkamer, ook tijdens het douchen zult u ervaren dat u alle ruimte heeft in een inloopdouche.

Inloopdouches direct op de vloer gemonteerd

Vaak wordt een inloopdouche gelijkvloers geplaatst, waardoor de glazen douchewanden direct op de badkamervloer geplaatst worden. Belangrijk hierbij is dat de vloer lichtelijk schuin afloopt, zodat het water tijdens het douchen richting het doucheputje of de douchegoot loopt. Wanneer hier geen rekening mee gehouden wordt dan is de kans groot dat de gehele badkamervloer onder water komt te staan tijdens het douchen. Wanneer deze verandering in de badkamervloer gerealiseerd moet worden, dan kan dit aardig in de kosten lopen. Niet alleen de vloer moet namelijk aangepast worden, er moet onder de vloer onder andere een sifon geplaatst worden voor het weg laten lopen van het douchewater. Aangezien het lastig is om dit onder een huidige vloer op te nemen, wordt de badkamervloer vaak verhoogd om toch een inloopdouche direct op de badkamervloer te kunnen monteren.

Inloopdouche met douchebak

Uiteraard is het ook mogelijk om deze moeite en hoeveelheid geld te besparen, door de inloopdouche niet direct op de badkamervloer te plaatsen. Er zijn bij Sanifun namelijk ook verschillende inloopdouches verkrijgbaar met een douchebak, zodat de douchewand op een verhoging steunt. Onder de douchebak zijn alle benodigdheden te vinden, zoals het sifon. Dankzij de glazen douchewanden blijft het water netjes op de plek daarvoor bestemd en het water loopt net weg in de douchegoot dankzij de verhoging.

Sanifun douchewand Edenia

De Sanifun douchewand Edenia LT is een voorbeeld van een verhoogde inloopdouche. Deze inloopdouche is voorzien van een lage douchebak van 50 millimeter hoog, maar tevens is de douchewand Edenia HT verkrijgbaar met een hoge douchebak van 150 millimeter. Daarnaast zijn er verschillende afmetingen verkrijgbaar en heeft u de keuze uit transparant of mat glas.