Condensvrije badkamer spiegelDe badkamerspiegel is onmisbaar in de badkamer, toch zal iedereen het probleem herkennen dat de spiegel beslaat na het douchen. De condens kunt u wegvegen met bijvoorbeeld een handdoek, maar de kans is groot dat de condensvorming daarna gewoon weer terugkeert of dat uw spiegelbeeld erg wazig is. Gelukkig zijn er allerlei tips om een beslagen spiegel te voorkomen in de badkamer.

Aan de slag met afwasmiddel

Een bekende tip van vroeger is om de spiegel in te wrijven met afwasmiddel, zodat de badkamerspiegel niet beslaat. Een eenvoudige manier om van het condens af te komen, hoewel het niet altijd werkt. Daarnaast raden wij het niet aan om op deze manier van beslagen spiegels af te komen. Het afwasmiddel laat namelijk een vette laag achter, waardoor vuil en stof zich eenvoudig hecht aan het oppervlak. Daarnaast kan het de laklaag op spiegels aantasten, waardoor de spiegel minder helder wordt. Vroeger hadden spiegels een betere laklaag, maar door de strengere milieu-eisen is de laklaag tegenwoordig kwetsbaarder.

Lekker luchten

Goede ventilatie in de badkamer kan zorgen voor minder condensvorming. De vochtige lucht kan de badkamer eenvoudig verlaten, waardoor de badkamerspiegel minder snel beslaat of juist snel weer is ‘bijgetrokken’. Zet bijvoorbeeld een raam open of laat de badkamerdeur openstaan tijdens het douchen, zodat de warme lucht zijn weg naar buiten kan vinden. Veel mensen vinden dit geen ideale oplossing, omdat de koude lucht ook in het douche gedeelte komt en de kans groot is dat u snel afkoelt na het douchen. Een andere manier om de spiegel te fohnen na het douchen. Dankzij de warme lucht verdwijnt de condens, een manier om een beslagen spiegel eenvoudig op te lossen maar niet om het beslaan te voorkomen!

Condensvrije spiegel in de badkamer

Tegenwoordig zijn er ook luxere oplossingen voor een beslagen spiegel in de badkamer. Kies voor een condensvrije spiegel, waarbij condens wordt voorkomen dankzij spiegelverwarming. De spiegelverwarming verwarmd het oppervlak, waardoor er geen tot weinig temperatuurverschil is en condens dus niet neerslaat op de spiegel. Sanifun heeft verschillende condensvrije spiegels opgenomen, waaronder een aantal met ingebouwde LED verlichting. Op deze manier bent u er altijd van verzekerd dat u voldoende zicht heeft in de badkamerspiegel.

Sanifun ambi One-Led condensvrije spiegel alvarita

Deze spiegels met ingebouwde LED verlichting én spiegelverwarming zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, de Sanifun Ambi One-Led condensvrije spiegel Alvarita is bijvoorbeeld 140 x 60 centimeter. De ingebouwde LED verlichting aan de bovenzijde is verwerkt in het spiegelvlak, wat zorgt voor een modern en stijlvol accent. De spiegel is voorzien van energieklasse A en de lichtschakelaar voor de LED-verlichting is inbegrepen. Naast deze badkamerspiegel, zijn er nog veel meer spiegels voor boven het badkamermeubel verkrijgbaar bij Sanifun.